Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът не работи за българския национален интерес. В

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът не работи за българския национален интерес. В
Коментари Харесай

Асен Василев към Радев: В Конституцията не е записано колко трябва да е доверието в депутатите

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Президентът не работи за българския народен интерес. В Конституцията има ясно декларирани правила кой може да я пипа. Там написа 2/3 от депутатите като има единодушие по текстовете. Няма записано какво би трябвало да е доверието или недоверието към депутатите. Това съобщи финансовият министър Асен Василев в отговор на рецензиите на президентът, който по-рано през днешния ден съобщи, че не е обикновено парламент с сериозно ниско гражданско доверие да протяга ръка на Конституцията. 

Василев разяснява и концепцията на Радомир Чолаков - Борисов министър председател, той и Делян Пеевски вицепремири. " Това бих го поставил в категория научна фантастика. Не е значимо кой какво приказва, а какво се случва. От началото на това държавно управление приехме законите за второто заплащане на ПВУ, това докара до основаване на антикорупционната комисия, потеглиха основни промени в регулаторите, сега вървят промени в Конституцията ". 

Моите връзки са прагматични с Народното събрание. За благополучие или за злощастие като финансов министър ми се налагало да одобрявам три пъти бюджет или актуализация на бюджет, без ясно парламентарно болшинство. Това значи, че би трябвало да се работи с всички политически сили, сподели още министърът. 

Относно думите на Борисов, че Асен Василев е водач на " Продължаваме промяната ", финансовият министър сподели: " Аз съм един от съпредседателите на партията. Той уточни един от водачите. Не виждам конспирация в това ". 

По думите му изявлението му против министъра на опазването на здравето е пристигнало след реализирано единодушие по параметрите на бюджета и няма общо с визията на ГЕРБ по тематиката. 

Инфо: novini.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР